گیاه خوار ی = سلامت و تندرستی

بدون مداخله ی انسان، زندگی گونه های مختلف با یکدیگر دیدنی ست. چقدر زیباست وقتی همه چیز روال خود را طی میکند.

گیاه خوار ی = سلامت و تندرستی

بدون مداخله ی انسان، زندگی گونه های مختلف با یکدیگر دیدنی ست. چقدر زیباست وقتی همه چیز روال خود را طی میکند.

آشپزی وگان (کاملا گیاهی)


خورش دال عدس

Red Lentil Dal






















مواد لازم برای 4 نفر:
نصف فنجان دال عدس
2 فنجان عصارۀ سبزیجات (یک عدد قرص عصارۀ سبزیجات کافی است.)
1 قاشق چای خوری زردچوبه
1 قاشق چای خوری زیرۀ سبز
1 عدد گوجه فرنگی، خرد شده بهمراه آبش
85 گرم رب گوجه فرنگی
2 حبه سیر، ریز شده
1 عدد پیاز کوچک
کمی فلفل قرمز تند
1 قاشق غذا خوری زنجبیل آسیاب شده
1 قاشق غذا خوری گشنیز
2 قاشق چای خوری گارام ماسلا

طرز تهیه:
در یک ظرف متوسط، پیازها و سیر را در یک چهارم فنجان آب تفت دهید تا وقتی نیمه شفاف شوند. ادویه ها، به جز گارام ماسلا و گشنیز را اضافه کنید و برای 2 دقیقه بپزید، اگر لازم بود برای جلوگیری از چسبیدن، سوختن و خشک شدن، آب بیشتری بریزید. عدس ها، عصاره سبزیجات، رب گوجه، گوجه ها و گشنیز را اضافه کنید. در ظرف را گذاشته و حرارت را بالا ببرید. وقتی شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید و بگذارید برای 15 دقیقه آرام بجوشد یا تا وقتی که عدس ها پخته شوند. گارام ماسلا را افزوده و هم بزنید. در ظرف را گذاشته و بذارید برای 3 الی 5 دقیقه بمین حال باقی بماند. نمک و فلفل را بقدر دلخواه اضافه کنید و با پلو سرو نمائید.

مواد مغذی: 103 کالری، 0.7 گرم چربی، 19.2 کربوهیدرات، 8.6 گرم فیبر، 2.2 گرم قند، 7 گرم پروتئین


*************************************************


برنج با سبزیجات و مغزها


Rice_with_Veggies_and_Nuts




مواد لازم:

یک و نیم فنجان برنج (ترجیحا قهوه ای)

1 قاشق چای خوری روغن کانولا

کمی آنغوزه

نصف قاشق چای خوری دانه خردل

1 عدد فلفل سبز (یا به میزان دلخواه، ریز شده)

نصف قاشق چای خوری زردچوبه

نصف یک پیاز متوسط، ریز شده

نصف یک سیب زمینی متوسط (آب پز شده و سپس به مکعب های کوچک خرد شود)

نصف فنجان بادام زمینی یا بادام هندی (خرد شده) (یا ترکیبی از هر دو)

4 تا 5 برگ کاری

نمک به میزان دلخواه (نصف قاشق چای خوری)

نصف فنجان گشنیز تازه خرد شده برای تزئین

آب لیموی تازه

طرز تهیه:

  1. برنج را شسته و از قبل خیس کنید و بگذارید آبش برود.
  2. روغن را در تابه ای ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید.
  3. دانه های خردل وقتی روغن داغ شد، اضافه کنید. به محض اینکه شروع به جلز و ولز کردن، آنغوزه، برگ های کاری را بریزید و آن را هم بزنید. پیاز و فلفل ریز شده را اضافه کنید. تا زمانی که پیازها نیمه شفاف گردند، بپزید.
  4. مغزها را اضافه کنید و برای نیم دقیقه بپزید. سیب زمینی های آب پز و خرد شده و نصف زردچوبه را اضافه کنید، هم بزنید و برای یک دقیقه بپزید.
  5. برنج خیس خورده، نمک و بقیه زردچوبه را اضافه کنید و بخوبی هم بزنید. در تابه را بگذارید و بگذارید برای 3 تا 4 دقیقه روی حرارت متوسط بپزد.
  6. مقداری از گشنیز تازه و آب لیمو را روی آن بپاشید و داغ سرو کنید!

*************************************************

پلوی گرم تابستانی



Warm_Summer_Paella



مواد لازم برای سه بشقاب:

  1. برنج پخته و آبکش شده                                یک و نیم فنجان
  2. روغن زیتون                                                 مقداری – برای سرخ کردن
  3. قارچ بزرگ -خرد شده                                    4 عدد
  4. سیر- ریز خرد شده                                       4 حبه
  5. رب گوجه فرنگی                                          1 ق س
  6. فلفل قرمز- ریز خرد شده                               1 عدد کوچک
  7. گوجه فرنگی –ریز خرد شده                           3 عدد
  8. اسفناج یخ زده                                            یک و نیم فنجان
  9. پستوی وگان- در صورت تمایل                                   1 ق چ

*پستو سس سبز رنگ ایتالیایی است؛ که از ریحان ریز شده، بادام زمینی، سیر، پنیر و روغن زیتون تهیه می شود که البته برای اینکه به صورت وگان تهیه شود پنیر را حذف نمایید یا با توفو جایگزین کنید.

  1. پودر فلفل قرمز                                             1 ق چ
  2. کمی روغن اضافه برای استفاده در صورت نیاز
  3. دانه رازیانه                                                  نصف ق چ
  4. پوست لیمو ترش – برای طعم دادن                   1 ق س
  5. عصاره سبزیجات                                           1 فنجان
  6. زیتون سیاه – خرد شده                                  8 عدد
  7. لیمو ترش                                                    نصف عدد
  8. پودر سیر                                                     1 ق چ
  9. جعفری – ریز شده                                         مقداری

طرز تهیه:

ابتدا قارچ ها را در ماهیتابه ای نچسب تفت داده و به آن سیر را اضافه کنید و برای یک دقیقه تفت دهید؛دقت کنید که مواد نسوزند. سپس رب گوجه فرنگی را به مخلوط اضافه کرده و خوب تفت دهید؛ بعد از یک دقیقه سرخ کردن، فلفل قرمز، گوجه فرنگی خرد شده، جعفری و پودر فلفل قرمز را اضافه نموده و برای 10 دقیقه یا بیشتر سرخ نمایید. در این زمان پستوی وگان و اسفناج را اضافه کرده و 1 دقیقه یا بیشتر تفت دهید؛ سپس عصاره سبزیجات را بر روی مواد ریخته و درماهیتابه را گذاشته و اجازه می دهید تا برای 15- 10 دقیقه بپزد.

بعد از سپری شدن این زمان برنج را به آن اضافه کرده و خوب مخلوط می نمایید تا همۀ مواد به خوبی با هم ترکیب شوند. بعد زیتون و بقیه مواد باقی مانده را به این ترکیب اضافه می نمایید .

Warm_Summer_Paella-_2

این غذا به صورت گرم سرو می شود و در صورت باقی ماندن لذیذ تر هم می شود. نوش جان!


*************************************************

خورش به گیاهی

مواد لازم برای 4 نفر:

2 پیمانه به خرد شده

2 پیمانه پیاز سرخ شده

1 پیمانه سویا

1 پیمانه قارچ خرد شده

2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی

1 عدد مزه غذای گیاهی

آبلیمو، نمک، فلفل و زردچوبه به میزان دلخواه


طرز تهیه

به خرد شده را داخل پیاز سرخ کرده، سپس سویای خیس خورده و سرخ شده و قارچ خرد شده را به آن اضافه م ی کنیم. با افزودن رب گوجه فرنگی، آبلیمو، مزه غذا و ادویه جات نامبره به همراه 2 لیوان آب به ترکیبات فوق، غذا پس از نیم ساعت روی حرارت ملایم آماده خواهد بود.



*************************************************

خورش کرفس گیاهی

مواد لازم برای 5 نفر:

نمک و فلفل و زرچوبه

کرفس متوسط 3 عدد

روغن به مقدار لازم  

سویا خورشتی 100 گرم

نعنا خشک یک قاشق غذاخوری  

پیاز بزرگ 1 عدد

آنغوره 3 قاشق غذاخوری  

جعفری خرد شده 100 گرم

عصاره سبزیجات 2 عدد  

آبلیمو به مقدار لازم

قارچ دکمه ای متوسط 100 گرم

زعفران یک قاشق چایخوری

طرز تهیه

پیاز را بصورت نگینی خرد کرده با کمی روغن سرخ می کنیم . سویای درشت را به مدت 5 دقیقه در آب داغ خیس کرده و پس از این که پیاز به رنگ طلایی در امد آب سویا را گرفته و آنرا داخل پیاز و روغن می ریزیم و کمی تفت می دهیم .

نمک و فلفل و عصاره سبزیجات را هم اضافه کره و خوب تفت می دهیم تا پیازها خوب له شود. آبغوره را داخل سویا می ریزیم و خوب به هم می زنیم. ساقه های کرفس را به اندازه دلخواه خرد می کنیم و با جعفری خرد شده در ظرفی دیگر کمی سرخ می کنیم.

کرفس سرخ شده را با مواد فوق مخلوط نموده و همراه 5 تا 6 لیوان آب می گذاریم خوب بپزد و آب خورشت به اندازه شود. بعد یک قاشق غذاخوری نعنا را با کمی زردچوبه و 2 قاشق روغن  به صورت نعنا داغ درست کرده داخل خورش می ریزیم. آبلیمو را نیز اضافه می کنیم . زعفران را در کمی آب جوش حل کرده، اواخر طبخ به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش خوب جا بیفتد.

در صورت تمایل می توانید 100 گرم قارچ را خرد کرده کمی سرخ کنید و در اواخر طبخ به خورش اضافه نمایید.


*************************************************

خورش قورمه سبزی گیاهی


 

مواد لازم برای 4 نفر:

سبزی قرمه خرد شده (تره- جعفری- شنبلیله- گشنیز و اسفناج) نیم کیلو

گرد لیمو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه به مقدار لازم

لیمو عمانی 4 عدد

سویا با طعم کبابی 50 گرم

پیاز متوسط یک عدد

گوجه فرنگی متوسط یک عدد

لوبیا قرمز 100 گرم

روغن ذرت به مقدار لازم

لیموترش تازه یک عدد

 

طرز تهیه:

لوبیا را خیس کرده با مقدار کمی نمک می پزیم تا آب آن تبخیر شود. سبزی را سرخ کرده سپس با کمی نمک و لیمو عمانی که از قبل سوراخ کرده اید و مقداری آب می پزیم. بعد سویا را مزه دار کرده و آن را به سبزی اضافه می کنیم و لوبیا را هم با آن مخلوط می کنیم.  در آخر گرد لیمو را اضافه می کنیم و می گذاریم تا خورش جا بیفتد.

 

طرز مزه دار کردن سویا: پیاز را با رنده ی درشت رنده کرده، در روغن سرخ می کنیم. کمی زردچوبه به آن اضافه کرده، سپس گوجه ی رنده شده را در آن می ریزیم و کمی تفت می دهیم و بعد سویا را اضافه کرده و نمک و فلفل و سایر ادویه ها را در آن می ریزیم. در آخر آب لیموی تازه به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم سویا با حرارت ملایم بپزد و نرم شود.


*************************************************

پلو مخلوط گیاهی































مواد لازم:

برنج 3 پیمانه

نخود فرنگی پخته شده یک چهارم پیمانه

فلفل دلمه ای رنگی خرد شده یک چهارم پیمانه

ذرت پخته شده یک چهارم پیمانه

هویج پخته نگینی یک چهارم پیمانه

لوبیا سبز یک چهارم پیمانه

اسفناج خرد شده یک دوم پیمانه

خلال بادام و پسته از هر کدام یک قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و ادویه کاری به میزان دلخواه

پیاز سرخ شده 2 قاشق غذاخوری

زعفران به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا برنج را آبکش کرده و سپس مواد لازم بالا که شامل نخود، فلفل دلمه ای، ذرت، هویج، اسفناج، لوبیا سبز و پیاز سرخ شده می باشد را با هم مخلوط کرده و لابلای برنج آبکش شده در دیگ مخصوص پلو ریخته و آب و روغن برنج را اضافه کرده و می گذاریم برنج دم بکشد.  بعد از کشیدن پلو در ظرف مخصوص، از خلال پسته و بادام به همراه زعفران برای تزیین پلو استفاده می کنیم.

*************************************************

برنج کدو حلوایی با هلو



مواد لازم برای چهار نفر:

·       کدوحلوایی کوچک ___١ عدد

·       برنج __ ______ ____٣ الی چهار پیمانه

·       قارچ  ____________٢۵٠ گرم

·       پیاز ________ _____٣ تا ۴ عدد

·       ریحان خشک  _____٢ قاشق غذاخوری

·       روغن زیتون _______مقداری

·       کنسرو هلو _______یک قوطی بزرگ (بدون آب۴٧٠ گرم)

 







طرزتهیه:

کدو حلوایی رو می شوییم و پوست می گیری یا با پوست مصرف می کنیم.

و مکعبی (حدود ٢×١.۵×ضخامت کدو) خرد می کنیم.

کدو را در ماهیتابه با کمی روغن تفت می دهیم.

سپس برنج را می شوییم. با کدو حلولیی و با مقداری آب در قابلمه ای ریخته، می گذاریم بپزد. حدود یک بند انگشت روی برنج آب باشد. نمک آنرا اندازه می کنیم و می گذاریم که جوش بیاد.

سپس پیازها را نگینی خرد می کنیم.

قارچ را بصورت ورقه ای خرد می کنیم.

پیاز و قارچ را با هم تفت می دهیم. در حدی که کمی رنگش تغییر کند.(کمی نمک هم می زنیم)

 

 

 
























وقتی برنج جوش آمد قارچ و پیاز را اضافه می کنیم و هم می زنیم.

می گذاریم برنج دم بکشد. وقتی که آب برنج کم کم در حال تموم شدن بود، ریحان را اضافه می کنیم.

سپس درب قابلمه را کامل می بندیم و می گذاریم دم بکشد.

سپس برنج را می کشیم و با کنسرو هلو یا هلوی تازه سرو می کنیم.

 

http://hehalle.persianblog.ir/post/145/


*************************************************

خورش بادمجان



























مواد لازم:

پیاز                          1 عدد متوسط

بادمجان                    8 عدد بزرگ

فلفل دلمه ای            1 عدد کوچک

گوجه فرنگی              8 عدد متوسط

نمک- فلفل- روغن      به میزان کافی 

 

طرز تهیه:

ابتدا بادمجانها را پوست کنده و برش می زنیم و همراه با کمی روغن سرخ می کنیم. بهتر است که زیاد سرخ نشوند فقط کمی با روغن و حرارت تفت داده شوند. پیاز و فلفل دلمه را خرد کرده و با کمی روغن تفت می دهیم. 3 تا از گوجه فرنگی ها را بصورت حلقه حلقه خرد می کنیم و بقیه را در مخلوط کن یا با رنده میکس می کنیم. گوجه های خرد شده را در قابلمه ای روی پیاز و فلفل دلمه ای تفت داده شده می ریزیم و بادمجانها را به آنها اضافه می کنیم. سپس گوجه میکس شده و نمک و فلفل را روی مواد می ریزیم و در قابلمه را می گذاریم. مدت پخت حدود 45 دقیقه است. ابتدا حرارت را زیاد می کنیم تا کمی به جوش بیاید و سپس حرارت را کم می کنیم تا جا بیفتد.

در صورت تمایل می توانید از سویای تکه ای هم در این خورش استفاده کنید که برای این منظور باید سویا را پس از خیساندن و آبکش کردن همراه با پیاز و فلفل دلمه تفت دهید و بقیه مراحل مانند بالا می باشد. اکنون خورش بادمجان را همراه با برنج سفید دم داده شده و یا سبزی پلو نوش جان کنید.


*************************************************




خورش فسنجان




 

























مواد لازم:


گردو                        12 تا 15 عدد

رب انار                         1 پیمانه

سویای تکه ای              یک و نیم پیمانه

شیره خرما (اختیاری)    1 یا 2 قاشق غذاخوری 

نمک                          به مقدار لازم

 

طرز تهیه:

سویا را در آب گرم می خیسانیم و پس از چند دقیقه آب آنرا می گیریم. گردوها را آسیاب می کنیم و همراه با رب انار و سویا و مقداری آب در قابلمه روی شعله می گذاریم تا بپزند. چون سویا با گردو می پزد، دیگر نیازی به تفت دادن آن نیست چون روغن گردو را جذب می کند. در صورتیکه ترجیح می دهید که خورش فسنجان شما کمی شیرین باشد می توانید 1 الی 2 قاشق غذاخوری شیره خرما را 5 دقیقه قبل از سرو غذا به خورش بیافزایید. نمک را هم اضافه کنید و بگذارید خورش به مدت 45 دقیقه بپزد و سپس با چلو سرو کنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد